Postnord och HSB i paketboxsamarbete

Postnord inleder ett samarbete med HSB Göteborg. 37 paketboxar placeras till en början ut i nio bostadsrättsföreningar och tio hyresfastigheter i Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Partille och Härryda.

Paketboxarna kommer att fungera som ett komplement till PostNords ombudsnät.

– För oss är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och därför är vi glada att HSB Göteborg ser ett gemensamt intresse i att erbjuda en lösning som är nära mottagarna. Den här leveransmetoden kommer att komplettera våra ombud på ett bra sätt, kommenterar Ove Eriksson, Teamchef Retail på PostNord Sverige.

– Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar.

Pilotprojekt

Totalt är det 37 paketboxar (18 paketboxar till brf och 19 paketboxar till hyresfastigheter) som bland annat placeras ut i närheten av HSB Göteborgs bostäder i Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Partille, Härryda. Nio bostadsrättsföreningar och tio hyresfastigheter deltar i pilotprojektet. De två första paketboxarna installerades vid HSB Living Lab i Göteborg och samtliga tas i bruk den 21 april.

– Det finns en tydlig efterfrågan på smarta lösningar av det här slaget, som ju har en tydlig nytta, så vi är glada att kunna samarbeta med Postnord för att öka servicen och tillgängligheten för HSB Göteborgs medlemmar, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef på HSB Göteborg.