Postnord plockar bort brevlådor

Problemen med låga brevvolymer leder till nya besparingar hos Postnord. Nu ska företaget ta bort 2 900 brevlådor i Sverige som inte används i tillräcklig utsträckning. Det rapporterar P4 Sjuhärad.

Postnord fortsätter sina försök att spara in pengar i den alltmer kostsamma brevtjänsten. Senast genom att plocka bort 2 900 gula brevlådor, enligt P4 Sjuhärad. Orsaken är att det kostar för mycket att upprätthålla infrastrukturen av brevlådor.

– Det är brevlådor som används i mycket liten utsträckning. Det faller sig ganska onödigt för en brevbärare att åka dit för att mötas av en brevlåda där det inte finns ett enda brev, säger Postnords kommunikatör Henrik Ishihara till P4 Sjuhärad.

Företaget har länge lyft att brevtjänsten blir allt dyrare, den går redan med förlust. Enligt Post- och telestyrelsens rapport Svensk postmarknad 2024 bör servicekraven på postutdelningen lättas så att Postnord får tre dagar på sig att leverera brev. Postnord har också hotat att avsäga sig samhällsuppdraget om inte kraven lättas eller man får in stöd från staten.