Postnord rustar för Black Week och julhandeln

Den 21 november inleder Black Week årets mest intensiva shopping-period, följd av Black Friday, Cyber Monday och julhandeln. Med fallande paketvolymer är det i år svårt för Postnord att förutse hur stor e-handeln kommer bli, men företaget förbereder sig ändå för stora volymer.

Postnord såg negativ tillväxt under tredje kvartalet 2022, med 4 procent lägre paketvolymer jämfört med samma period 2021. Hur denna utveckling kommer påverka e-handelns högsäsong som inleds med Black Week den 21 november är dock oklart, men företaget förbereder sig för stora volymer i vanlig ordning.

– Vi har förberett oss hela året och precis som föregående år ser vi med glädje fram emot årets roligaste period. Vi har under året bland annat fokuserat på att utöka antalet servicepunkter till privatpersoner med en storsatsning på paketboxar runt om i hela landet. Jämfört med samma period förra året erbjuder vi i år 1 000 fler serviceställen och är nu uppe i över 3 500 paketboxar, kommenterar Agnes Karlsson, produktionsdirektör på Postnord.

Några av företagets åtgärder för att rusta upp inför högsäsongen innefattar längre öppettider på kundservice, flera tusen extra medarbetare i hela landet, paketsortering på söndagar från och med Black Friday till och med jul samt fler leveranser på lördagar där det är möjligt.