Postnord släpper ny fraktwidget

Postnord har utvecklat ett tillägg till e-handelsplattformar, en så kallad widget, som ska förenkla valet av leverans i checkouten. För e-handlarna blir det smidigare att boka frakt och skriva ut fraktetiketter. Först ut att implementera widgeten blir Avarda Checkout, som erbjuder betallösningar för e-handlare.

Den nya widgeten ska förbättra köpupplevelsen i e-handelsbutiker och göra valet av leverans enkelt och effektivt. Den går att integrera sömlöst mellan betalning och fraktval vilket gör det smidigare för e-handlare att boka frakt och skriva ut fraktetiketter.

Först ut att integreras med den nya widgeten är Avarda Checkout som är kompatibel med 22 olika e-handelsplattformar, såsom WooCommerce och Magento.

– Vi är stolta över att presentera denna nya lösning tillsammans med Avarda. Vår widget är ett steg framåt för att förbättra våra tjänster för kunder och partners. Med en enkel fraktväljare i Avarda Checkout och en sömlös koppling med Skicka Direkt Business kan vi erbjuda unik flexibilitet och enkelhet för svenska e-handlare som skickar globalt, kommenterar Ulf Sjöberg, produktägare inom Customer Solutions på Postnord.

Widgeten är utformad för att vara enkel och tydlig att använda för både privata konsumenter och företagskunder. Den går att integrera med olika plattformar och betallösningar samtidigt som den kan anpassas designmässigt.

– VI är glada att vårt öppna API möjliggjort en smidig integration för Postnord, som byggt in sin widget direkt i vår checkout utan vår intervention. Detta visar på teknologins flexibilitet, som låter företag snabbt integrera sina lösningar för bättre användarupplevelse, kommenterar Wilhelm Hyltén-Cavallius, CCO på Avarda.