Postnord TPL tar över Babyshops automationslager

Postnord TPL blir ny hyresgäst Logicenters 42 000 kvm stora automatiserade lager i Stigamo, Jönköping, där Babyshop är hyresgäst. Företaget tar över verksamheten och driften av lagret, som har plats över för fler hyresgäster.

Lagret består av 42 000 kvm yta och är utrustat med en modern Autostore för logistikhanteringen. Anläggningen har både ledig yta samt kapacitet i automationen, vilket ger Postnord TPL möjlighet att ta in fler e-handelskunder. Övertagandet sker under sommaren 2023.

– Vi ser fram emot att välkomna Babyshop som kund och dra nytta av den långa erfarenhet av e-handel som den befintliga personalen besitter. Detta kompletterar den befintliga driften av Husqvarnas reservdelslager i Stigamo och stärker vår närvaro som en pålitlig logistikpartner, kommenterar Jonas Kolehmainen, vd för Postnord TPL.

De runt 30 medarbetare som arbetar på Babyshops lager kommer erbjudas anställning hos det nya ägarföretaget. Man tar samtidigt över samtliga avtal med leverantörer för driften av lagret, vilket säkerställer en smidig övergång till rollen som hyresgäst för Babyshop.

Babyshop beviljades rekonstruktion i höstas när de pressades av skulder på 300 miljoner kronor.