Risenta flyttar från Rotebro till Mölndal

Med alkoholfritt bubbel och fika firade medarbetarna på Paulig, som äger varumärkena Santa Maria och Risenta, uppstarten av Risenta-produktionen i företagets fabrik i Mölndal. Åtta nya operatörer har anställts för att arbeta med de nya produktionslinjerna.

”Kryddfabriken” som Pauligs fabrik i Mölndal länge har kallats, behöver byta namn. För utöver Santa Marias kryddor, ska nu runt hundra Risenta-artiklar produceras här. Det handlar om müsli, linser, fröer, bönor och mjöl i olika förpackningsformat. 

Flytten av produktion från Rotebro, där Risenta-sortimentet tidigare producerades, har inneburit att åtta nya operatörer har anställts i Mölndalsfabriken. 

Under fredagen firades att de första Risenta-produkterna, Svarta Belugalinser och Pinjenötter, rullade ut på produktionslinjerna.

– Det var riktigt häftigt att få se den första Risenta-produkten produceras här och jag vill tacka alla inblandade i projektet. De har lagt ned ett fantastiskt jobb och trots oväntade omständigheter som Coronautbrottet, har vi med deras dedikerade arbete hållit tidsplanen och kan idag fira tillsammans, kommenterar Tobias Gill, Fabrikschef för Pauligs Mölndalsfabrik.

Tobias Grill. Foto Nicklas Holmberg, Paulig

Risentas sortiment producerades tidigare i Rotebro utanför Stockholm. När Paulig såg ett behov av stora investeringar i Rotebrofabriken, samtidigt som ledig kapacitet fanns i Mölndal, togs emellertid beslutet att flytta. Rotebrofabriken stänger därmed ner.

– Ett oerhört stort jobb har lagts ned för att lyckas med flytten och jag vill inte bara framhålla de fantastiska insatser som lagts ned i Mölndalsfabriken och i våra lager i Mölnlycke och Kungsbacka, utan också hylla våra medarbetare i Rotebro, som trots att deras arbetsplats stänger ned varit oerhört lojala och engagerade i att göra flytten så bra som möjligt. Det är verkligen beundransvärt, kommenterar Henrik Samuelson, SVP Paulig Scandinavia & Central Europe.