Robert Sumberesi ny vd på Lestra Entreprenad

Mark- och anläggningsföretaget Lestra Entreprenad tilldelas för tredje året i rad en DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande bolag. Nu utser styrelsen Robert Sumberesi till ny vd. Robert tillträder 11 november 2020.

– Det är med stor ära som jag lämnar över till Robert Sumberesi. Styrelsen är övertygad om att Robert, med sin 20-åriga vd-erfarenhet, är rätt person att styra bolaget i rätt riktning. Lestra Entreprenad växer i raketfart och vi siktar på en miljardomsättning 2026. Vi ska utveckla Lestra till Stockholms ledande anläggningsföretag, kommenterar Filip Stamenkovic som är Lestra Entreprenads nuvarande vd och styrelseordförande.

– Först och främst är det hedrande att ta vid efter Filip Stamenkovic. Det känns väldigt kul och stimulerande att arbeta för ett företag som vill jobba och utvecklas framåt, kommenterar Robert Sumberesi.

– Jag ser fram emot att tillsammans med personal och styrelse ta nästa kliv i Lestras framgångsrika resa och fortsätta vara ett Gasell-företag framöver.

Robert har lång och bred erfarenhet från olika branscher och har varit VD för några av Sveriges mest kända varumärken som Stiga, Cresent/Monark och Willa Nordic. Han kommer närmast från läkemedelsbranschen.