Robert Zander blir vd för DHL Freight i Norden och Baltikum

Den 1 november tar Robert Zander över ansvaret som vd för DHL Freights i Norden och Baltikum. Han ersätter nuvarande vd Pekka Stenqvist som går i pension vid årsskiftet. Robert står även kvar som Sverigechef.

Robert Zander har arbetat för DHL Freight sedan 2016, då han fick rollen som CFO för Norden och Baltikum. Innan dess har han mångårig erfarenhet inom transport och logistik vilket inkluderar chefspositioner och internationella posteringar i Europa, Mellanöstern och Afrika.

2019 tillträdde han som vd för DHL Freight Sverige, och har styrt organisationen genom en turbulent tid med Covid, hög inflation, kriget i Ukraina och andra omvärldsutmaningar. Under den perioden har han lagt stort fokus på organisation, strategi och lönsamhet. Samtidigt har bolaget utvecklats med bland annat utbyggda terminaler och satsningar på hållbarhet.

– Det är med stolthet och stor respekt som jag accepterat förtroendet att leda DHL Freight i Norden och Baltikum mot nya mål. Med kunden i fokus är det mitt uppdrag att skapa medarbetarengagemang för att vi ska kunna leverera högsta kvalitet. Jag är ödmjuk inför uppgiften samtidigt som jag med glädje ser fram emot det utökade ansvaret, kommenterar Robert Zander, ny vd för DHL Freight i Norden och Baltikum.

I och med sin nya roll blir han medlem i bolagets globala ledning och kommer rapportera till Uwe Brinks, vd för DHL Freight.