Pasi Korhonen blir nordisk inköpschef för Peab Asfalt och Swerock

Inköp och försörjningen av material är en väldigt viktig del i Swerock och Peab Asfalts verksamheter som kräver samarbete över landsgränserna. Nu har bolagen gemensamt anställt Pasi Korhonen som ny inköpschef i Norden.

Pasi Korhonen, från finländska Espoo, tillträder rollen som nordisk inköpschef den 24 oktober. Han kommer senast från NCC Building Nordics där han var chef för inköp, med över 20 års erfarenhet från byggbranschen. Pasi Korhonen efterträder Klaus Stenzel som fortsätter vara verksam inom Peab-koncernen.

– Det känns verkligen kul att jag fått den här möjligheten och jag ser fram emot att ansluta till teamet. I min tidigare roll som kund till Peab Asfalt och Swerock har jag fått väldigt positiv erfarenhet av bolagen. Jag hoppas kunna bidra med min tidigare erfarenhet i min nya roll och ser samtidigt fram emot att få lära mig nya saker. Sist men inte minst ser jag fram emot att lära känna mina nya kollegor, kommenterar Pasi Korhonen.

Försörjningen av insatsmedel, såsom bindemedel och bränsle, är viktig för bolagens produktion. En annan viktig uppgift är inköp av fordon, entreprenadmaskiner och produktionsanläggningar. Detta arbete koordineras på nordisk nivå och faller nu under Pasi Korhonens ansvar.

– Pasi har en bred erfarenhet både från branschen och inom inköp och har arbetat globalt, kvaliteter som kommer väl till hands när han nu ska leda vår nordiska inköpsverksamhet, kommenterar Håkan Jacobsson, vd för Peab Asfalt Norden.