Sandahls nominerade till Klimatpris

Logistikföretaget Sandahls har nominerats till Länsstyrelsen i Jönköpings läns Klimatpris 2022, som delas ut under Klimatveckan på Elmia den 20 oktober. Bolaget nomineras för sina satsningar på biogaslastbilar och grönare godstransporter.

Klimatprisutdelningen är en del av Klimatveckan – en årlig vecka där Länsstyrelsen i Jönköpings län uppmärksammar klimatfrågan och visar på goda exempel från länet. Årets tema för Klimatveckan är “klimatsmart näringsliv”. Motiveringen från Klimatrådet lyder:

“Sandahlsbolagen är nominerade för sina stora investeringar i biogaslastbilar och satsningar på mer gröna godstransporter.”

Sandahlskoncernen bedriver verksamhet inom affärsområdena Logistik och Entreprenad. Verksamheten grundades 1949, är familjeägd och operativt spridd i Sverige med huvudsäte i Småland. Koncernen har cirka 900 anställda och omsätter drygt 2 miljarder kronor.

– Vi är stolta och hedrade över att Klimatrådet ser och uppskattar Sandahls satsningar inom hållbarhet. Biogaslastbilar, gröna tåglinjer och klimatsmarta, multimodala transportlösningar ligger alla i linje med Sandahls höga ambitioner. Men vi nöjer oss inte med detta, vi har anslutit oss till FNs globala mål och arbetar kontinuerligt för att identifiera förbättringspotentialer i alla delar av verksamheten inom miljömässig hållbarhet, social hållbarhet och hållbar bolagsstyrning, kommenterar Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik. 

Sandahls är en av tre nominerade finalister till Klimatrådets Klimatpris, som delas ut av landshövding Helena Jonsson under Klimatkonferensen på Elmia den 20 oktober. Vinnaren får en gjuten plakett av återvunnen aluminium, tillverkad i Jönköping.