Senergia och Emotion etablerar lager i Jönköping

Senergia, nordisk grossist inom hållbar energi, inleder samarbete med tredjepartslogistikern Emotion Logistics för att utveckla sina försörjningskedjor. I första fasen hyrs ett 3 000 kvm stort lager i Jönköping och för fas två byggs ett lager om 11 000 kvm, även det i Jönköping.

Grossisten Senergia, som levererar lösningar inom området solenergi, elbilsladdning och energilagring till professionella installatörer och entreprenörer, har under de senaste åren vuxit och tar nu nästa steg i sin tillväxtresa genom samarbetet med Emotion Logistics. Tillsammans ska de hantera och utveckla företagets varuförsörjning.

Emotion Logistics AB är ett dotterbolag till Börjes Logistik & Spedition AB och levererar tredjepartslogistik till starka varumärken som säljer direkt till konsument eller via återförsäljare. Bolaget finns på sex adresser i Sverige med ca 120 medarbetare och 45 000 kvm logistikytor.

Verksamheten öppnar i oktober och kommer driftsättas i två etapper. I första fasen hyrs ett 3 000 kvm stort lager i Ljungarum, Jönköping, för att lagerhålla och distribuera produkter till kunder i Sverige och Norge. Parallellt med detta byggs för andra fasen ett nytt lager i Stigamo, Jönköping, på 11 000 kvm. Det nya lagret beräknas stå färdigt under andra kvartalet 2022.

– Vi ser en betydande potential i Jönköping som logistiskt nav i Norden. Det är glädjande att vi nu, tillsammans med Senergia AB, kan fortsätta utveckla konsumentfokuserad logistik i Jönköping. Att få förtroendet att gemensamt arbeta för en hållbar energiförsörjning i samhället känns mycket inspirerande, kommenterar Markus Kinnander, vd för Emotion Logistics.

Flera nya medarbetare har redan rekryterats för satsningen och än fler kommer rekryteras på sikt.