Simone Margulies ny vd för Axfood

Axfoods styrelse utser Simone Margulies till ny vd och koncernchef för Axfood när Klas Balkow lämnar. Simone är idag vd för Hemköpskedjan och har tidigare varit vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

Den 15 augusti efterträder Simone Margulies Klas Balkow som vd och koncernchef för Axfood. Simone har arbetat inom koncernen i olika roller i åtta år och är medlem i koncernledningen sedan fyra år. Hon är idag vd för Hemköpskedjan och var innan dess vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Simone har totalt 18 års erfarenhet inom dagligvarubranschen.

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att kunna berätta att Simone Margulies är den som tar över rollen som vd och koncernchef för Axfood. Simone är en passionerad och engagerad ledare och har ett starkt kommersiellt driv med medarbetare, kunder och affären i fokus. Hon har en lång och bred erfarenhet från dagligvaruhandeln och känner Axfood väl efter sina åtta år inom koncernen, och hon är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden, kommenterar Axfoods styrelseordförande Thomas Ekman.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an rollen som Axfoods vd och koncernchef. Det finns en enorm kapacitet inom hela Axfoodkoncernen där min roll blir att skapa förutsättningar för organisationen att fortsätta utveckla affären och leverera på de stora utvecklingsprogram som vi genomför. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och skriva nästa kapitel i Axfoods historia, kommenterar Simone Margulies, tillträdande vd och koncernchef för Axfood.

Axfoods nuvarande vd och koncernchef Klas Balkow har valt att avsluta sin operativa karriär, men kommer att finnas tillgänglig till utgången av 2024 för att säkra bästa möjliga överlämning till Simone Margulies. Rekryteringen av Simones efterträdare i rollen som vd för Hemköpskedjan inleds omedelbart.