Skanlog bygger ut i Eskilstuna

Danskägda TPL-aktören Skanlog samlar sin verksamhet i lagret på Bolindervägen i Eskilstuna, där man bygger ut med 11 000 kvm, som ska vara klart i sommar. “Vi har fått in en ny stor kund” berättar Skanlogs logistikchef Cecilia Carlström.

Skanlog är en danskägd logistikaktör, som främst erbjuder tjänster inom tredje- och fjärdepartslogistik. Skanlog har nu 15 lager, varav 12 ligger i Danmark, ett i Finland och ett i Norge.

Fram till i år har bolaget också haft två lager i Eskilstuna; ett ca 30 000 kvm stort lager på Bolindervägen, som man hyrt en längre tid, men som man köpte loss 2019, och ytterligare ett lager i Vilsta. Men den första februari lämnade Skanlog hyreskontraktet på det ca 27 000 kvm stora Vilstalagret, där man bedrivit TPL-verksamhet i många år, med Savana som senaste fastighetsägare.

Cecilia Carlström. Foto Skanlog

– En anledning till att vi lämnar Vilsta är att en av våra stora kunder där flyttat till eget lager, och vi ville inte stå med för stora tomma ytor. Men det blir också effektivare att bedriva hela verksamheten från en plats, berättar Cecilia Carlström, logistikchef på Skanlog i Svergie.

Kunden är Fuchs Lubricants, som tillverkar smörjoljor och under 2020 flyttade in i sin nya kombinerade produktions- och lageranläggning i Fors, Västerhaninge, mellan Stockholm och Nynäshamn.

Samlar logistiken – bygger ut

Skanlog har omkring 45 anställda i Eskilstuna.

– Vi hyr också in en del personal, mellan 10-50 personer beroende på säsong, berättar Cecilia Carlström.

Delar av Vilstalagret är nu uthyrt till H&M, berättar hon.

– Vi har haft H&M som kund där sedan 2017, och när vi sa upp kontraktet så förmedlade vi kontakten till hyresvärden, så nu hyr H&M delar av fastigheten själva som externlager.

I lagret på Bolindervägen bedriver Skanlog TPL-verksamhet med kunder inom två huvudsegment; vitvaror och alkolholhaltiga drycker, som distribueras till Systembolaget. Nu när man flyttat verksamheten från Vilsta hit, och även fått in en ny stor vitvarukund, byggs lagret ut med ytterligare 11 000 kvm.

Skanlogs befintliga lagerbyggnad på Bolindervägen i Eskilstuna. Foto DS Flexhal

– Bygget pågår för fullt och tanken är att det ska vara klart i juli, då också den nya kunden flyttar in, berättar Cecilia Carlström.

Skanlog har bedrivit TPL-verksamhet i Eskilstuna sedan år 2000.

– Anledningen att Skanlog valde just Eskilstuna är att Mälardalen är det optimala läget om man vill nå hela Norden effektivt. Generellt ser vi en stor tillväxtpotential i både Eskilstuna och i hela Sverige vilket vi ska arbeta hårt med under kommande år, avslutar Cecilia Carlström.

Mälardalen är det optimala läget om man vill nå hela Norden effektivt.

Av Hilda Hultén