Skanska får ny hållbarhetschef

Sara Gorton har utsetts till ny hållbarhetschef för Skanska Sverige. Hon har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2022.

Sara Gorton kommer närmast från rollen som Head of Environmental Strategy på Telia och har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete från branscher som telekom, logistik samt bygg och fastigheter. Bland annat har hon ansvarat för genomdrivande av miljöprojekt, strategisk utveckling samt integration av hållbarhet i affären och organisationen.

– Jag ser fram emot att kliva in i Skanska Sverige i en tid då det är högst relevant att ta vara på allt det positiva som redan gjorts inom hållbarhetsområdet och intensifiera arbetet ytterligare. Samverkan över funktioner och geografier, med kunder och leverantörer samt med andra företag, i branschen och utanför den, kommer att bli av allra största vikt för att hantera alla utmaningar och möjligheter vi står inför. Jag ser mycket fram emot denna spännande resa med många nya kollegor, kommenterar Sara Gorton, ny hållbarhetschef för Skanska Sverige.

Hon efterträder Johan Gerklev som går vidare till nya uppgifter inom företaget. Han står kvar som hållbarhetschef till dess att Sara tillträder.

– Sara Gorton kommer med nya perspektiv från andra branscher och har samtidigt en god förståelse för Skanskas verksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla Skanskas affär utifrån ett hållbarhetsperspektiv samt att hjälpa oss att klara våra klimatmål, kommenterar Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör Skanska Sverige.