Skanska säljer Bring Frigos lager i Helsingborg till NRP-konsortium

Skanska säljer Bring Frigos kyl- och frysterminal i Helsingborg, som stod färdig 2020, till ett investeringskonsortium under ledning av NRP och Wilfast för ca 200 miljoner kronor.

Fastigheten är fullt uthyrd till Bring Frigo AB och omfattar totalt cirka 10 800 kvadratmeter modern kyl- och frysterminal. Anläggningen är utvecklad och byggd av Skanska. Wilfast har bistått köparen och kommer att förvalta fastigheten.

– Det är fantastiskt kul med ytterligare en försäljning till detta konsortium med Wilfast och NRP i spetsen. Vi är övertygade om att såväl hyresgäst som den nya ägaren kommer att trivas fantastiskt bra med sina nya lokaler, kommenterar Jonas Karlsson, transaktionschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Skanskas utvecklingsplaner fortsätter i området.

– Vi förvärvar en modern kyl- och frysterminal med en stabil hyresgäst som vi känner väl sedan tidigare. Förvärvet passar oss och våra investerare mycket bra, kommenterar Mattias Wilson, vd, Wilfast Förvaltning AB.