Skanska säljer Kubiklager i Göteborg

Skanska har sålt sitt Kubiklager på Hisingen i Göteborg till Barings för cirka 265 miljoner SEK, med tillträde i februari 2021. Flerkundsfastigheten byggdes 2020 på spekulation och första hyresgästen, Facil, flyttar in till våren.

Lagret är 20 100 kvm stort och ligger nära Göteborgs hamn på Hisingen, granne med Volvo Cars i Torslanda och i anslutning till Hisingen Logistikpark. Lagret färdigställdes hösten 2020 och är det tredje lagret som Skanska bygger enligt sitt Kubik-koncept, moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Skanska har tidigare byggt Kubiklager i Orrekulla, Göteborg och i Malmö hamn.

– Försäljningen bekräftar återigen att våra Kubiklager är attraktiva produkter på investerarmarknaden. Vi är säkra på att både hyresgäster och Barings kommer att trivas fantastiskt bra i denna fina fastighet, kommenterar Jonas Karlsson, transaktionschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Det första hyresavtalet i Sörredslagret på ca 3 500 kvm tecknades i december med skruvtillverkaren Facil, som flyttar in i andra kvartalet 2021.

– Med denna transaktion har vi lyckats förvärva en högkvalitativ logistikfastighet med betydande värdepotential. Fastigheten har ett extremt bra läge i Sveriges bästa logistikläge med utmärkta transportförbindelser till övriga Norden, kommenterar Thorsten Slytå, vd och Nordenchef på Barings.

– Utöver den första hyresgästen Facil så pågår redan flera diskussioner med potentiella hyresgäster. Möjligheten att dela upp fastigheten i mindre enheter ger en flexibilitet och möjliggör det för oss att erbjuda moderna och hållbara lokaler som möter framtida hyresgästers efterfrågan i en marknad med begränsat utbud.

Kapitalförvaltningsbolaget Barings gjorde 2020 en annan logistikaffär i Sverige, där man köpte två av Postnords TPL-fastigheter i Norrköping för 960 miljoner SEK.