Skanska utvecklar logistik för Turbinen i Jordbro

Skanska har tecknat avtal om utveckling och försäljning av en logistikanläggning på 8 000 kvm i Jordbro, Haninge, för 116 miljoner kronor till Turbinen Fastigheter. Bygget börjar omgående och ska vara klart under Q2 2022, och bland annat kommer cirkulär betong att användas i bygget.

Avtalet mellan Skanska och Turbinen innebär att en logistikanläggning med moderna och flexibla specifikationer, anpassad för två separata hyresgäster, kommer att utvecklas och byggas av Skanska för att vid färdigställandet säljas till Turbinen. Byggnationen startar omgående. Tillträdet kommer att ske vid färdigställandet som beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

– Vi är mycket glada över att i nära samarbete med Turbinen Fastigheter utveckla en flexibel och framtidssäker logistikbyggnad och därmed fortsätta utvecklingen av Jordbro som logistiknav, säger Andreas Melby, projektchef vid Skanska Fastigheter i Göteborg i ett pressmeddelande.

Projektet har som ambition att använda cirkulär betong i utvalda delar, en av Skanskas Industrial Solutions senaste innovationer inom hållbarhet.

– Cirkulär betong är ytterligare en materialsatsning för klimatsmart byggande vilken lämpar sig mycket bra i detta projekt, kommenterar Henrik Ahnström, Innovationschef för Skanskas kommersiella utveckling Norden.  

– Jordbro är ett av Stockholmsregionens bästa logistiklägen, och vi är förstås glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda nya hyresgäster lokaler med modern standard, kommenterar Trotte Cederflod Engström, Transaktion och Affärsutvecklingschef på Turbinen.