SLP anställer miljö- och hållbarhetsansvarig

Viktoria Wöhl tillträder som ansvarig för fastighetsbolaget SLPs miljö- och hållbarhetsarbete i april. Hon utgår från Malmökontoret och ska samordna bolagets hållbarhets- och miljöinitiativ.

SLP har anställt Viktoria Wöhl till den nya rollen som ansvarig för bolagets miljö- och hållbarhetsarbete. Hon tillträder tjänsten den 25 april 2022 och kommer fokusera på bolagets miljöarbete, certifiering av byggnader och energibesparande projekt. I den nya funktionen kommer Viktoria bidra till att samordna och leda bolagets initiativ inom området.

– Vi hälsar Viktoria varmt välkommen, hennes engagemang och kunskap kommer att bidra till att vi kan utveckla och genomföra våra ambitioner och planer inom miljö- och hållbarhetsområdet. Viktoria blir en nyckelperson för att SLP ska nå sina mål som inkluderar att miljöcertifiera minst halva fastighetsbeståndet till 2025, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.

Viktoria kommer utgå från Malmökontoret och har en bred erfarenhet av hållbarhetsfrågor. Närmast kommer hon från rollen som hållbarhetsansvarig på Slättö Förvaltning AB och innan det på SkiStar AB. Hon har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning på finansiering från Lunds universitet.