Blomsterjätte flyttar till Castellum i Helsingborg

Holländska blomsterdistributören Noviflora flyttar sin största svenska transporthub till Castellums nya lager på 9 000 kvm som är under uppförande i Långeberga, Helsingborg.

Castellum bygger just nu två logistikfastigheter på 9 000 resp 11 500 kvm i Långeberga, Helsingborg, varav den på 9 000 kvm nu fylls med Novifloras etablering. Sedan tidigare finns ett hyresavtal med Storbildsbolaget. Helsingborg utsågs i förra veckan till Sveriges bästa logistikläge 2022, av Dagens Logistiks systertidning Intelligent Logistik.

– Det känns utmärkt att snart få hälsa Noviflora välkomna till våra toppmoderna lokaler i Helsingborgs bästa logistikläge, säger Hans Sahlin, logistikchef på Castellum.

Noviflora är en av Europas största blomsterdistributörer av växter och blommor och levererar krukväxter och snittblommor till allt ifrån florister, dagligvaruhandel och grossister till inredningsarkitekter och kontor. Företaget har sitt huvudkontor i den nederländska blomsterhuvudstaden Honselersdijk och har i dagsläget fyra enheter i Sverige – Göteborg, Borås, Uppsala och Helsingborg, där Helsingborg är den största logistikhuben.

– I Castellums logistikbyggnad får vi toppmoderna, miljöanpassade lokaler med rätt storlek där vi kan utvecklas. Nu ser vi fram emot detaljplanering och utveckling av Sveriges modernaste och mest effektiva logistikcenter för blommor, kommenterar Håkan Holm, vd för Noviflora Sverige.

Castellums andra byggnad i Långeberga är på 11 500 kvm och beräknas vara klar för inflyttning i början på nästa år.