Castellum bygger i Helsingborg – ”Passar e-handlare”

Castellum bygger två logistikbyggnader i Långeberga i Helsingborg på totalt 22 000 kvadratmeter. “Det är ännu inte klart vilka som flyttar in, men byggnaderna kommer att passa medelstora eller regionala kunder t ex e-handlare”, säger Hans Sahlin, Castellum till Dagens Logistik.

Tidigare i år stod det klart att Castellum förvärvade fyra skånska logistikfastigheter, varav en var Drevet 1 i Helsingborg. Nu kommunicerar fastighetsbolaget hur de går vidare med en av fastigheterna.

Men ännu är det inte bestämt vilken eller vilka kunder som kommer att flytta in.

– Vi har långtgående diskussioner med att antal kunder men vi bygger på spekulation, säger Castellums logistikchef Hans Sahlin, chef för logistiksegmentet hos Castellum, till Dagens Logistik.

Drevet 1 byggs i samarbete med byggentreprenören Serneke och kommer att ha en uthyrningsbar total yta på 22 000 kvadratmeter, fördelat på två byggnader. Det kommer att finnas möjlighet till automation och byggnaderna uppförs på cirka tio minuters reseavstånd från Helsingborgs centrum.

– Helsingborg är ett oerhört starkt logistikläge, där en stor del av både importen och exporten sker. Staden ligger också i skärningspunkten mellan E4:an och E6:an och området har varit ett centrum för frukt- och gröntgrossister under en längre tid.

Det är första gången på åtta år som man bygger i Helsingborg.

– Det är ett oerhört bra tryck nu i logistikfastighetsmarknaden. Vi har en stor efterfrågan på logistikfastigheter i Sverige och i hela Norden, säger Hans Sahlin.

Storleken på byggnaderna, cirka 10 000 kvadratmeter per byggnad, öppnar upp för medelstora eller regionala kunder, inklusive e-handlare, som vill ha en modern men mindre fastighet.

– Många e -handlare ser behov av mindre lokaler i början, men vill på sikt kunna växa in i större anläggningar. Då är dessa logistikfastigheter en bra lösning.

Fakta om Drevet 1

Uthyrningsbar yta: 22 000 kvadratmeter

Adress: Dynamogatan i Helsingborg (Långeberga)

Certifiering: Miljöbyggnad Silver

Energi: taket bebyggs med nära 20 000 kvadratmeter solceller

Inflyttning: planerad till Q3 2022