SLP bygger 6500 kvm i Södertälje

Fastighetsbolaget SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Tveta-Valsta 4:9 i Södertälje kommun. På fastigheten kommer en logistikbyggnad på 6 500 kvm att byggas, med beräknad inflyttning första kvartalet 2023.

Det var i november 2021 som fastighetsinvesteraren Slättö sålde av 11 logistikfastigheter i Mälardalen till SLP – vilket lade grunden till det numera börsnoterade logistikfastighetsbolagets verksamhet i Mälardalen.

Nu köper SLP ytterligare en fastighet: Tveta-Valsta 4:9 av Ätteläggen Invest AB, där det går att bygga totalt 11 500 kvm, varav 6 500 nu påbörjas åt kunden Alfa Quality Moving AB på ett kontrakt till 2035.

–Med färdigt bygglov och upphandlad totalentreprenad har vi möjlighet att snabbt färdigställa en ny logistikfastighet i ett bra läge väster om Södertälje centrum och närhet till E20 och E4, kommenterar Peter Strand, VD på SLP.

– Vi bygger till en hyresgäst i Alfa Quality Moving AB som vi har samarbetet med tidigare och som också är hyresgäst i Jönköping. Vi har även god erfarenhet av säljaren genom två tidigare transaktioner.

SLP har förvärvat fastigheten genom en bolagsaffär. Totalt fastighetsvärde, inklusive totalentreprenad uppgår till ca 140 mkr.

– Vi är mycket glada över att SLP väljer att köpa fastigheten och slutföra bygg­projektet, kommenterar Håkan Sundberg, styrelseordförande i Ätteläggen Invest AB.