SLP förvärvar två logistikfastigheter på västkusten

Logistikfastighetsaktören SLP köper två logistikfastigheter på Västkusten; en på 5 700 kvm i Stenungsund kommun, och en på 5 900 kvm i Halmstad.

Fastigheten i Stenungsund har en outnyttjad byggrätt om drygt 4 200 kvm. Foto SLP.

Igår, måndag, förvärvade och tillträdde SLP fastigheten Smederöd 1:10 i Stenungsunds kommun. Fastigheten byggdes 2010 och har en uthyrningsbar yta om ca 5 700 kvm, fullt uthyrd till hyresgästen Textilgrossisten Hefa. Årshyran uppgår till ca 3,8 miljoner kronor och fastigheten har en outnyttjad byggrätt om drygt 4 200 kvm.

– Fastigheten är ett modernt lager med över 10 000 pallplatser och ligger i ett väldigt bra logistikläge med närhet till E6:an mellan Göteborg och Oslo. Hyresgästen har en väl etablerad verksamhet i lokalerna och vi ser fram emot att gemensamt utveckla fastigheten samt att fortsätta växa i Göteborgsområdet, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.

Fastigheten förvärvades genom en bolagsaffär till ett underliggande värde om ca 63 miljoner kronor. Säljare är Grindholmen Holding.

Fastigheten i Halmstad är under uppbyggnad och ska stå klar framåt slutet av 2022. Foto SLP.

5 900 kvm nybygge i Halmstad

Idag, tisdag, förvärvar bolaget också en logistikfastighet i Halmstad med beteckningen Fyllinge 20:434. På fastigheten pågår byggnation av en logistikbyggnad som kommer ha en uthyrningsbar yta om ca 5 900 kvm. Hyresgästen är transportföretaget Halmstads Delivery som har ett tioårigt hyresavtal och flyttar in under sista kvartalet 2022.

– Jag är glad över att vi har hög takt i våra transaktioner och med detta köp får vi en fastighet i ett utmärkt logistikläge i Halmstad med mycket bra anslutningar till kringliggande infrastruktur. Den logistikbyggnad som är färdig i slutet av året kommer att vara anpassad till hyresgästens behov och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, kommenterar Peter Strand.

Fastigheten förvärvades off-market till ett underliggande fastighetsvärde om ca 93 miljoner kronor. Säljare är Kepada Gruppen som ingår i koncernen ByggSjögren. Fastigheten tillträds den 30 september 2022.