SLP köper Höganäsfastighet

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv lagerfastighet, denna gång i Höganäs, och växer därmed ytterligare i Helsingborgsregionen. Säljare är Avenga Fastigheter AB och transaktionen sker genom en bolagsaffär.

I september köpte SLP en 14 000 kvm stor fastighet i Helsingborg av transport- och maskintjänstleverantören Norrvidinge, och i januari ett drygt 6 000 kvm stort markområde från Helsingborgs stad.

Fastigheten i Höganäs omfattar drygt 4 000 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Recipharm på ett nytecknat 10 års avtal.

– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna mycket fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Recipharm, kommenterar Peter Strand, tillträdande vd på SLP.

Recipharm är en aktör inom läkemedelsbranschen som tillverkar och paketerar läkemedel på kontrakt från tillverkare. Nyligen gjordes investeringar i ny utrustning och i samband med det byggdes fastigheten om och till med cirka 500 kvm och kontorsdelen moderniserades. Fortfarande finns ytterligare expansionsmöjligheter med en outnyttjad byggrätt på fastigheten om cirka 3 000 kvm.