SLP köper lager i Jönköping

Swedish Logistic Property har förvärvat ännu en logistikfastighet; Alfa Quality Movings 6 000 kvm stora lager i Jönköping av ägaren Ätteläggen. Ett tioårigt hyreskontrakt har tecknats för fastigheten.

Fastigheten, Ättehögen 13, är belägen i direkt anslutning till E4 och har ett utmärkt logistik- och skyltläge. Transaktionen görs i bolagsform, och som en “sale and lease back”-affär, där Alfa och SLP ingår ett tioårigt hyresavtal.

SLP har förvärvat Ättehögen 13 i Jönköping. Foto SLP

– Fastigheten är perfekt belägen i ett av våra prioriterade geografiska lägen, som vi gärna fortsätter att expandera i, kommenterar SLPs vd Peter Strand.

Alfa Quality Moving är den största skandinaviska leverantören av mobility- och uppdragstjänster och erbjuder tjänster kopplat till Immigration och Visa, Relocation, Mobility och Internationell flytt.

– Vi lyckas med den här typen av affärer genom att vi nu kan visa ett flertal tidigare lyckade case där vi har bidragit med vår erfarenhet i samband med att hyresgäster vill renodla sin affär, fortsätter Peter Strand.

Efter förvärvet omfattar SLPs fastighetsbestånd ca 445 000 kvm logistikyta.