SLP köper småländsk logistikfastighet

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt fastigheten Hillerstorp 4:23 av Midaq-koncernen. Fastigheten omfattar ca 44 250 kvm uthyrningsbar yta och ligger i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd.

Fastigheten har nyligen byggts ut med ca 10 000 kvm lager och har dessutom ytterligare byggrätter om cirka 20 000 kvm.

Fastigheten är fullt uthyrd till Hillerstorp Trä som i samband med transaktionen har tecknat ett nytt 15 årigt hyreskontrakt med SLP (sale-and-lease-back). Hillerstorp Trä ingår i Midaq-koncernen och är en av Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler. Förutom den svenska produktionen har bolaget även verksamhet i Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam.

— Under ett turbulent och annorlunda år har vi nått fram med ett stort antal mycket bra fastighetsaffärer och kan nu avrunda 2020 med ytterligare en fint tillskott i SLP:s fastighetsportfölj, denna gång i Småland. Det passar oss perfekt att göra den här typen av sale-and-lease-back affärer, kommenterar Peter Strand, som snart lämnar över posten som styrelseordförande på SLP till Erik Selin och därefter tillträder som vd i bolaget.

— Vi köpte våra första fastigheter i mars 2019 med en hög och snabb tillväxtambition. Vi kan hitintills konstatera att vi har överträffat dessa mål samt att vår portfölj vid utgången av 2020 kommer att överstiga 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelad på 45 fastigheter. Jag ser tillsammans med mina kollegor på SLP och vår nya namnkunniga styrelse fram emot en fortsatt expansion av bolaget, gärna i samma takt.

Transaktionen sker genom en bolagsaffär.