SOL blir ny majoritetsägare i Scanlog

Svenska Orient Linien, SOL, blir hälftenägare i Scanlog, och vill därigenom kunna erbjuda multimodala transportlösningar.

SOL blir ny majoritetsägare i logistikföretaget Scandinavian Logistics Partners, Scanlog. Rederiet har tidigare ägt 20 procent av aktierna i företaget, men utökar nu ägandet till drygt 50 procent.

– Vi noterar att flera av våra kunder vill ha logistikleverantörer som har förmågan och kompetensen att leverera logistiktjänster från dörr till dörr, kommenterar Michael Kjellberg, styrelseordförande i SOL.

Flera av våra kunder vill ha logistikleverantörer som har förmågan och kompetensen att leverera logistiktjänster från dörr till dörr.

– Vi säljer inte den tjänsten eftersom vi fokuserar på kaj till kaj men ser fram emot att genom Scanlog få möjligheten att också hjälpa våra kunder med förfrågningar som handlar om multimodala transporter.

Drivkrafterna bakom SOLs beslut om att utöka ägandet från 20 till drygt 50 procent var företagens gemensamma engagemang kring hållbarhetsfrågor och att båda företagen fokuserar på kunderna och deras gods, snarare än själva transportslagen.

– Med SOL får Scanlog en stark majoritetsägare som kan hjälpa oss att fortsätta vår snabba tillväxt. Att SOL tar det här steget visar att de tror på oss, och det ser vi som ett kvalitetsbevis kommenterar Mathias Wideroth, styrelseordförande och grundare av Scanlog.

Scanlog hoppas också att SOL ska bidra till företagets utveckling genom sin kompetens. Med två styrelsemedlemmar från logistikbranschen och en gedigen kunskap om sjötransporter ser man att den nya huvudägaren kan tillföra mycket.