Solcellsföretag bygger centrallager på Stigamo

Den svenska koncernen Sesol & Sekraft, inriktade på lösningar inom grön energi, har tecknat avtal för att bygga nytt huvudkontor och centrallager på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Fastigheten får en total yta på drygt 26 000 kvm, varav 14 500 kvm vigs åt centrallagret.

Sesol är ett svenskt solcellsföretag som tillsammans med laddföretaget Sekraft utgör koncernen Sesol & Sekraft, grundad 2019, som tillsammans erbjuder helhetslösningar inom solceller, batteri, IMD och elbilsladdare. Nu har Sesol tecknat avtal för nybyggnation av ett huvudkontor för koncernen med tillhörande centrallager på Södra Stigamo. Samtliga avdelningar inom koncernen kommer husera i det nya huvudkontoret.

Fastigheten får en total yta på strax över 26 000 kvm och har fått namnet The Park. 14 500 kvm vigs åt centrallagret som ska serva alla kontor plus 100–150 lokala solcellsmontörer och elektriker i landet med material. Resten vigs åt huvudkontoret som i framtiden ska husera över 400 kontorsplatser. Fastigheten kommer självklart även utrustas med både solceller och elbilsladdare, samt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Koncernen vill att huvudkontoret ska bli en unik mötesplats där arbete förenas med aktiviteter. Därför kommer den även inhysa egen restaurang, padelbanor och en idrottshall.

– Vi är oerhört stolta över att kunna presentera denna nyhet för främst våra medarbetare. Med det nya huvudkontoret, som andas innovation och teknik, kan vi erbjuda våra medarbetare en helt unik arbetsplats. Vi är extremt måna om vår arbetsmiljö och företagskultur och nu lyfter vi dessa till helt nya nivåer. Detta kommer att gynna samtliga kontor i Sverige, då både nyanställda och nuvarande medarbetare kommer att utbildas på vårt huvudkontor, säger Victor Salomonsson, VD och medgrundare av Sesol AB.

Det första spadtaget tas i juli 2022 och tillträde beräknas kunna ske under andra kvartalet 2023. Utöver det nya huvudkontoret har Sesol & Sekraft fullservicekontor på nio andra orter i Sverige.