Pokayoke rekryterar från Aditro

Logistikkompetensföretaget Pokayoke har vuxit starkt sedan starten i april, och attraherat en rad branschnamn. Nu kompletteras ledningen med Aditro Logistics tidigare vd Johannes Gussander.

I april startades det nya logistikkompetensbolaget Pokayoke, med Daniel Forsman från ML/PacsOn och Aditro Logistics förre strategichef Mikael Törnqvist vid rodret. Bolaget har mottagits mycket positivt av marknaden, och kandidaterna strömmar till. För att kunna hantera den snabba och fortsatta tillväxtresan har bolaget nu valt att rekrytera in en erfaren vd: Mikael Törnqvists tidigare chef, Johannes Gussander, vd för Aditro Logistics tillden 30 juni i år, som nu får axla rollen som vd på Pokayoke. 

– Jag är så glad att få bli vd för Pokayoke! Koncepten och positioneringen som gänget i Pokayoke har skapat är helt rätt i dagens logistikfokuserade värld. Logistiken är så central idag och när utvecklingen går snabbt så sitter inte alla företag med tillräcklig kompetens och kapacitet själva, där har Pokayoke enormt mycket att tillföra, kommenterar Johannes Gussander och pekar ut riktningen framåt:

– Bemannings och driftsaffären är de centrala för Pokayoke och kommer så vara. Vi kommer även utöka vår konsultverksamhet med specialister och management inom logistik och där med mycket fokus på att hjälpa och utveckla våra kunders logistik. Med många år inom 3PL branschen, både hos mig och inte minst mina kollegor tror jag att vi kan supportera även den branschen på ett bra sätt.

Johannes Gussander kommer senast från rollen som koncernchef på Aditro Logistics och koncernledningsmedlem på Posti Group och har dessförinnan grundat Procon Work Solution som blev en del av Aditro Logistics under 2015. Innan det var Johannes Gussander vd för Proffice Industrial and Logistics och dessförinnan som operativ chef inom DHL Supply Chain.

Pokayoke startade den 1 april i år och har nu verksamhet på 4 orter samt planerar att öppna ytterligare 3 kontor under året. Verksamhetsområdena bemanning och logistikkonsulter har vuxit kraftigt sedan start och når undre juli månad, företagets fjärde verksamma månad, en årstakt om över 100 MSEK.

– Jag arbetade väldigt nära Johannes under min tid på Aditro Logistics och det känns grymt kul att få bilda team igen. Johannes erfarenhet av att bygga framgångsrika organisationer med kundorienterade lösningar i fokus tillför ytterligare till vårt redan starka team, så detta är något utav en drömrekrytering, kommenterar Mikael Törnqvist, medgrundare Pokayoke.

Johannes Gussander går in som VD för Pokayoke den 1 juli 2022.