Stora Enso köper nederländsk emaballagejätte

Stora Enso har nu fått EU-kommisionens godkännande att förvärva nederländska De Jong Packaging Group, för ett värde av cirka 1 miljard euro. Genom förvärvet vill Stora Enso bygga marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar.

Stora Enso har fått EU-kommissionens godkännande för att fortsätta förvärvet av De Jong Packaging Group, som tillkännagavs i september 2022. Köpesumman ligger på 1 020 miljoner euro.

De Jong Packaging Group är en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. “Företagets produktportfölj och geografiska läge kommer att komplettera och stärka Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.” skriver bolaget.

– Vi är verkligen glada över det här förvärvet. Med vårt gemensamma fokus på snabb anpassningsförmåga och kundvärde, och med utomordentliga team hos båda företagen, kommer vi att skapa en stark plattform för framtida tillväxt. De Jong har påvisad stabil tillväxt inom wellförpackning, vilket i kombination med vår erfarenhet inom innovativ design, digitala lösningar och hållbarhetstjänster, kommer att göra det möjligt för oss att stärka vårt erbjudande, kommenterar David Ekberg, chef för divisionen Packaging Solutions på Stora Enso. 

De Jong Packaging Group, som grundades 1996, är en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. Företaget specialiserar sig på tråg och kartonger i wellpapp för främst färska livsmedel, e-handel och industri. De Jong är också aktiva inom wellpappråvaruproduktion genom förvärvet av De Hoop i Nederländerna 2021. De Jong Packaging har 17 anläggningar i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. Företaget har cirka 1 300 anställda.

– Vi är stolta över vad vi har uppnått på De Jong Packaging Group och ser nu fram emot nästa steg på vårt företags resa. Stora Enso är väl positionerade att driva ytterligare tillväxt i linje med vår gemensamma ambition, kommenterar Henk de Jong, ägare av De Jong Packaging Group och Ad Smit, vd på De Jong Packaging Group.

Slutförandet av transaktionen pågår fortfarande och förväntas slutföras i början av 2023.