Sverker Källgården ny vd för Nivika

Styrelsen för Nivika Fastigheter AB har utsett Sverker Källgården till ny vd för Bolaget. Sverker tillträder sin nya roll den 1 juni 2024.

Nivika är ett småländskt fastighetsbolag med syfte att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheter och skapa lönsam och hållbar värdetillväxt med verksamhet i Jönköping, Värnamo, Växjö samt Västkusten. 70 procent av portfäljen består av kommersiella fastigheter, däribland en del logistik.

Nu rekryterar det lokala bolaget eny vd i form av Sverker Källgården, som senast kommer från en roll som vd för det noterade fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate AB. Innan dess har Sverker haft ledande positioner på bland annat Hufvudstaden AB och Byggpartner i Dalarna AB.

– Jag känner Sverker sedan många år och är väldigt nöjd över att vi har rekryterat honom som vd för Nivika. Hans tidigare erfarenhet och personliga profil passar utmärkt för den strategiska utvecklingsfas som Bolaget står inför, kommenterar Elisabeth Norman, styrelseordförande.

– Jag ser mycket fram emot att börja jobba med Nivika. Jag har genom åren stött på nuvarande vd Niclas Bergman och CFO Kristina Karlsson i olika sammanhang och är imponerad av det arbete som gjorts hittills. Jag ser stor potential i Nivika med tanke på det fina bestånd och den position bolaget har på marknaden, säger Sverker Källgården.

Nuvarande vdn Niclas Bergman är kvar i Bolaget och övergår till rollen som strategisk affärsutvecklare.