SRS öppnar ny logistikanläggning i Vaggeryd

Svenska Retursystem, SRS, öppnar nu sin nya logistikanläggning för cirkulära lastbärare i Vaggeryd. Anläggningen har kapacitet att tvätta 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år. På taket finns ett av Sveriges största solcellstak.

SRS operativa chef Anders Jaresjö och inköpschefen Hans Byström höll låda på invigningen. Foto SRS

2022 skrev SRS kontrakt med det Kalmarbaserade fastighetsbolaget Infrahubs om uppförandet av en ny anläggning om 30 000 kvm för tvätt, lagning och kontroll av livsmedelsbranschens lastbärare i Vaggeryds kommun. Nu är anläggningen färdig och har kapacitet att tvätta motsvarande 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år.

– Vårt cirkulära system hjälper till att göra livsmedelskedjan robust och effektiv, samtidigt som vi bidrar till att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan. Med den nya anläggningen i Vaggeryd ökar vi vår kapacitet och möjliggör en fortsatt hållbar tillväxt för hela branschen, kommenterar Anders Jaresjö, COO på Svenska Retursystem.

Anläggningen är också försedd med ett av Sveriges största solcellstak, med en produktionskapacitet på 3,7 GWh som används i driften av den egna verksamheten. På sikt finns potential att erbjuda laddning för ellastbilar och produktion av vätgas.

– Vi är så stolta över vår toppmoderna anläggning som är byggd för framtiden. Då Vaggeryd är en viktig logistisk knutpunkt säkerställer vi att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt. Vi har också ett av Sveriges största solcellstak som producerar stora mängder grön el, kommenterar Daniel Jakobsson, platschef på anläggningen i Vaggeryd.