Peter Haveneth lämnar Frigoscandia

Peter Haveneth påbörjade sin roll som vd för dåvarande Bring Frigo 2018, med uppdraget att skapa ett fristående, säljbart bolag. Två ägare senare anser han uppdraget fullföljt och väljer att lämna. “Med Dachser som ny ägare, är detta fantastiska bolags framtid säkrad och jag kan konstatera att “my mission is finally completed”, skriver Peter Haveneth på Linkedin.

Efter noggrannt övervägande har Peter Haveneth beslutat sig för att det är dags att lämna Frigoscandia, som köptes av Dachser så sent som i mars.

Han påbörjade sin bana på vad som då var Bring Frigo 2018, med norska Posten som ägare, med uppdraget att skapa ett fristående, säljbart bolag. 2021 bytte bolaget tillbaka till det ursprungliga namnet Frigoscandia, och bolaget såldes till tyska investmentbolaget Mutares. I mars i år köptes bolaget slutligen av det globala logistikbolaget Dachser.

“Tillsammans med ett fantastiskt team har vi seglat från Posten Bring, via Mutares till destination Dachser. Vi har uthärdat flera stormar på vägen, bytt tillbaka till vårt stolta namn Frigoscandia och har vuxit oss bättre, starkare och modigare!” skriver Peter Haveneth på Linkedin.

“Med Dachser som ny ägare, är detta fantastiska bolags framtid säkrad och jag kan konstatera att “my mission is finally completed”. Jag utökar mitt tack till Alexander Tonn och resten av Dachser familjen för att de tror på oss.” fortsätter han.

En ny vd ska tillträda efter sommaren, enligt inlägget.