Tyska Mutares ny ägare av Frigoscandia

Bolaget Frigoscandia AB (tidigare Bring Frigo AB), som idag ägs av norska postbolaget Posten, säljs till det Tysklandsbaserade investmentbolaget Mutares. Tidigare i år var det tal om att sälja bolaget till tyska Aurelius, men det köpet avbröts.

Frigoscandia AB grundades 1948 och är marknadsledande inom temperaturkontrollerad logistik i Sverige och driver ett internationellt nätverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna och Frankrike. Företaget driver 25 lager och terminaler i Sverige och Norge, inom sina tre affärssegment inrikes transporter, internationella transporter och lager. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingborg.

I våras var det tal om att Frigoscandia skulle avyttras till tyska fonden Aurelius, och ett namnbyte tillbaka till det ursprungliga Frigoscandia AB förbereddes därmed som sedan genomfördes. Nu blir i stället Mutares ny ägare.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Frigoscandia AB som ett starkt specialistföretag inom livsmedelslogistik och tillsammans med Mutares genomföra vår ambitiösa affärsplan för att möta våra kunders behov. Med nyutvecklade tjänster för en hållbar värdekedja strävar vi efter att stärka vår position som marknadsledare i Norden, kommenterar Peter Haveneth, vd för Frigoscandia AB.

Förvärvet är Mutares andra svenska investering i november.

– En lång och spännande resa har kommit till ett framgångsrikt slut där vi vunnit över betydande konkurrens. Intäktsstorleken, marknaden, verksamheten och organisationens mentalitet passar perfekt in i Mutares DNA. Vi är glada att kunna bekräfta köpet av Frigoscandia AB, kommenterar Johannes Laumann, CIO på Mutares SE & Co.

Frigoscandia AB anser att Mutares är väl positionerat för att ta bolaget vidare och förbättra och utveckla sin verksamhet ytterligare på en konkurrensutsatt marknad.