Tallink Grupp öppnar rutten Stockholm-Tallinn igen

Den 9 juli 2021 öppnar den populära linjen mellan Stockholm och Tallinn igen, efter att ha stått still i nästan 16 månader. Rutten kommer trafikeras av Baltic Queen med avgångar från Tallinn och Stockholm varannan dag.

På grund av inreserestriktioner stängdes linjen tillfälligt ned den 14 mars 2020 och avbröt den regelbundna sjöfartsförbindelsen mellan huvudstäderna för första gången på decennier. Nu, nästan 16 månader senare, kan linjen äntligen öppnas igen.

– Jag är mycket glad över att smittspridningen nu gått ner tillräckligt och att vaccineringen har nått en punkt där karantänfri resa mellan Sverige och Estland är möjligt, och vi därigenom äntligen gradvis kan starta upp verksamheten på denna viktiga rutt, kommenterar Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

Till en början kommer linjen bara trafikeras av ett fartyg, Baltic Queen, och ha avgångar varannan dag.

– Eftersom restriktionerna långsamt börjar lätta upp och vi noga kommer att följa hur smittspridningen utvecklas under de kommande månaderna, startar vi upp verksamheten successivt. Inledningsvis erbjuder vi därför avgångar med ett fartyg från Stockholm och Tallinn varannan dag. Våra fartyg fortsätter att ge tillräckliga möjligheter att hålla avstånd och vi fortsätter givetvis även med de extremt strikta hygien- och desinfektionsförfarandena ombord.

Människor som arbetar i Skandinavien får nu möjlighet att återigen resa till jobbet med sina fordon. För närvarande kommer Tallink även att fortsätta ta emot passagerare med fordon ombord på lastfartygen Sailor och Regal Star som trafikerar mellan Kapellskär och Paldiski.