Tempcon förvärvar Erling Andersson Åkeri

Tempcon kompletterar sin geografiska täckning i Västergötland genom det nya förvärvet. Erling Andersson Åkeri, känt som EA Åkeri, är ett komplett logistikföretag med verksamhet i flera städer och bas i Skara.

EA Åkeris hemvist i Västergötland innebär att Tempcon kompletterar sin geografiska täckning i Sverige. Förutom huvudanläggningen i Skara har företaget verksamhet i Flen, Örkelljunga, Linköping och Jönköping. Företaget grundades 1951 och började fokusera på kyl- och frystransporter i början av 60-talet. Idag omsätter verksamheten ca 240 miljoner kronor, har 160 anställda och runt 70 fordon.

– Att ett så etablerat och välskött bolag som Erling Andersson Åkeri väljer att bli en del av vår satsning för framtiden känns naturligtvis väldigt bra och är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Med sin hemvist i Västergötland är vi nu väl etablerade i en av de sista strategiska regionerna av Sverige där vi tidigare inte haft så stor täckning samtidigt som vi får ett utökat linjenät som kompletterar vårt befintliga på ett mycket bra sätt, kommenterar Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group

– För oss på EA Åkeri känns det som ett naturligt nästa steg i vår utveckling att bli en del av den satsning som Tempcon gör, säger Stefan Ohlmander, vd, Erling Andersson Åkeri. Vi ser saker på samma sätt och delar värderingar vilket är en viktig grund för framtiden. Med vår placering i Skara kompletterar vi koncernens struktur samtidigt som vi själva ser stora synergieffekter med alla våra nya dotterbolag för framtiden.

Verksamheten kommer drivas vidare oförändrat under samma ledning som tidigare. Stefan Ohlmander, som är tredje generationen i EA Åkeri, kommer i samband med transaktionen även bli delägare i Tempconkoncernen. Affären är villkorad av sedvanligt godkännande från Konkurrensverket.