Catena bygger för Nowaste i Helsingborg

Catena fyller upp sin byggrätt på Tostarp i Helsingborg med en ny, 15 000 kvm stor logistikfastighet. En avsiktsförklaring är tecknad med Nowaste Logistics för fastigheten, som väntas stå klar hösten 2022.

Tostarp ligger intill E6 vid Helsingborg, ett av landets bästa och mest expansiva logistiklägen. På listan över Sveriges 25 bästa Logistiklägen 2021 hamnar Helsingborgsregionen på andra plats, bara ett poäng under ettan Göteborg.

Catena har tidigare byggt flera logistikfastigheter på Tostarp, med hyresgäster som Postnord, Freja och Nowaste logistics. Även Postnord TPL, Plantagen och Bring Frigo finns etablerade i området, som de senaste åren fyllts upp. Nu utnyttjar Catena sin kvarvarande byggrätt i på fastigheten Plantehuset 3 fullt ut, och investerar 124 miljoner SEK i en 15 000 kvm stor logistikanläggning.

Göran Jönsson. Foto Catena

– För den nya byggnaden har vi redan skrivit en avsiktsförklaring med Nowaste Logistics som är en befintlig hyresgäst på området. Vi kan konstatera att Helsingborg är oerhört attraktivt som logistikläge och att efterfrågan på hållbara och effektiva anläggningar för lager och logistik i regionen och på platsen ständigt ökar, kommenterar Göran Jönsson, Regionchef Helsingborg på Catena.

– Med denna satsning flyttar vi fram vår position ytterligare inom e-handelslogistik. Vi ska vara i absoluta framkant när det kommer till såväl tekniska lösningar som systemutveckling för våra kunder, kommenterar Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.

Den nya anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och det förbereds för en solcellsanläggning på byggnadens tak. Byggstart planeras till oktober-november 2021 och inflyttning beräknas till efter sommaren 2022.

Av Hilda Hultén