Tempcon förvärvar Fiskhamnens åkeri

Kyl-koncernen Tempcon Group förvärvar Fiskhamnens åkeri, en etablerad aktör i Göteborg med verksamhet även i Stockholm

Fiskhamnens åkeri AB har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1958. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med terminaler både i Göteborg och Stockholm för kylt och fryst gods såväl som torrt. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i båda städerna och ett linjenät som framförallt fokuserar på norra Götaland, Skåne och Mälardalen.

Åkeriet har en omsättning på cirka 70 miljoner kronor och en fordonspark om 29 ekipage. Antalet anställda uppgår totalt till cirka 45 personer varav 15 i Stockholm. Genom förvärvet stärker Tempconkoncernen sin position i Göteborg ytterligare efter förvärvet av B Andersson & Co åkeri tidigare i år men även erbjudandet till Stockholmsmarknaden med ytterligare en terminal med distributionstrafik vid sidan av Klimat-Transport och Tempcon Stockholm.

– Genom förvärvet stärker vi kraftigt upp vår närvaro i två av Sveriges storstadsområden, Göteborg och Stockholm. Samtidigt bidrar åkeriet med kompetens och erfarenheter som ytterligare breddar erbjudandet till våra kunder, kommenterar Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group.

–Att bli en del av Tempcon Group känns stimulerande inför framtiden, kommenterar Jimmy Hellberg, vd på Fiskhamnens åkeri. Genom detta kan vi erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service som nu täcker hela riket samtidigt som vi tryggar utvecklingen av vår verksamhet.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i tredje generationen med Jimmy Hellberg i spetsen.

Tempcon-koncernen bildades 2016 och består idag av de helägda dotterbolagen Tommy Nordbergh åkeri, PG Lots, Klimat-transport & logistik, Claessons transport, PL Fraktservice, Sydfrys, Mörarps frystransporter, Logex, Tempcon Stockholm, B Andersson & Co åkeri samt Fiskhamnens åkeri.