Tobias Burger ny chef för Dachser ASL i Europa

Dr Tobias Burger blir verkställande direktör för Dachser Air & Sea Logistics (ASL) EMEA efter att ASL omorganiserat ledningen av sina affärsenheter i flera regioner. De berörda regionerna är Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) samt Amerika.

Dr Tobias Burger ansvarar redan för den strategiska utvecklingen av affärsområdet ASL som biträdande direktör. Innan han gick över till sjö- och flygtransportverksamheten var 43-årige Burger chef för Corporate Governance & CEO Office inom Dachser. Dr Burger efterträder Thomas Krüger, som har lett sjö- och flygtransportverksamheten i EMEA-regionen sedan 2016.

I Amerikaregionen har Ralph Riehl utsetts till verkställande direktör för affärsenheten. Han tar över efter Guide Gries, som lett verksamheten i regionen sedan 2012.

– Dr Tobias Burger och Ralph Riehl kommer att tillföra ny energi till den hållbara och lönsamma utvecklingen av Dachser Air & Sea Logistics i sina regioner genom sin optimala kombination av intern och extern kompetens. Det innebär att de konsekvent kommer att driva utvecklingen av globalt integrerade mervärdeslösningar för våra kunder, kommenterar Edoardo Pdestà, operativ chef för ASL.

– Vi vill tacka Thomas Krüger och Guido Gries för deras mångåriga och hängivna arbete inom affärsutveckling och integration av vårt sjö- och flygtransportnätverk och vi önskar dem lycka till i framtiden, i yrkes- och privatlivet.