Tomas Beck lämnar Mileway

Blackstones nordiska fastighetsbolag för last mile-fastigheter (storstadsnära logistikfastigheter) mister sin Nordenchef, när Tomas Beck går vidare efter fyra år.

Blackstone inledde sin resa i Norden föra fyra år sedan, och har sedan förvärvat sig till en rejäl portfölj av logistikfastigheter i Norden, med 1,3 miljoner kvm, bara i Sverige.

Vid rodret för expansionen har Tomas Beck stått, som Nordenchef, ett jobba han nu valt att lämna. Han beskriver resan på ett målande sätt på Linkedin:

“När jag blev tillfrågad för den här uppgiften 2019, så hade jag liten aning om hur långt man kunde nå, på förhållandevis kort tid. Men kombinationen av övertygelse och megatrend, underblåst av pandemin, ledde till en oöverträffad ökning av attraktionskraften för fastigheter på sista milen från både ägare och investerare.” skriver han (fats på engelska).

“Mileway var mycket i framkant av detta. Med nästan 50 personer på plats och Nordens största logistikfastighetsavtryck är jag oerhört stolt över teamets prestationer. Eftersom jag nu kan lämna över ansvaret till Jacob Goldmann och Thomas Frederick Medom Lauritsen, de allra första personerna jag anställde, kommer jag att se tillbaka på de senaste åren som de bästa i min karriär.” fortsätter han.

Framöver planerar han att tillbringa mer tid med familjen och avnjuta den “relativa friheten” i att arbeta för sig själv. Han avlutar inlägget med att rikta sin uppriktiga tacksamhet till alla som har varit inblandade i resan.