Tradera sänker fraktpriserna

Tradera och Postnord har tagit fram en ny prismodell för begagnathandeln på nätet, som ska sänka fraktpriserna med upp till 55 procent för Traderas användare.

Traderas C2C-handel av begagnade varor har vuxit starkt sedan plattformen introducerade integrerad frakt 2017. Sedan 2019 har Tradera fraktavtal med Schenker, DHL och Postnord, och sedan dess har leveranserbjudandet successivt spetsats till med bl a fraktpåsar och etiketter. Satsningen på smidigare frakt, i kombination med pandemin och allt miljömedvetnare konsumenter, har lett till att försäljningen på Tradera ökat med 37 procent de senaste två åren. Enligt E-barometern för 2021 har 45 procent av konsumenterna handlat second hand online under året.

Billigare fraktpriser

Stefan Öberg. Foto Tradera

Nu inför Tradera en ny prismodell för begagnatmarknaden, tillsammans med Postnord, där Traderas kunders totala fraktvolym ska styra priset på frakten. Enligt bolaget sänker modellen fraktkostnaden med upp till 55 procent för vissa viktklasser.

– Vi ser inte andra aktörer inom begagnathandeln som våra konkurrenter, utan vår största konkurrent är nykonsumtionen. Det är från dem vi ska fortsätta plocka marknadsandelar. Att erbjuda ett mer konkurrenskraftigt pris och spårbar frakt med Postnord är ett viktigt steg för att vässa vårt erbjudande, kommenterar Traderas vd Stefan Öberg.

Den nya prismodellen rullades ut den 6 april.