Tradera spetsar till leveranserbjudandet

Traderas C2C-handel av begagnade varor har vuxit starkt sedan man 2017 introducerade integrerad frakt. Nu spetsar man leveranserbjudandet ytterligare med samfrakt, återbrukbara fraktpåsar och möjligheten att skriva ut fraktetiketten hos DB Schenkers ombud.

Begagnatsajten Tradera har vuxit starkt sedan man 2017 startade med integrerade fraktlösningar i C2C-handeln – då i samarbete med Schenker. Integrerad frakt innebär att konsumenten väljer fraktlösning och betalar för frakten direkt vid köpet. Både köparen och säljaren kan sedan följa försändelsen i Traderas gränssnitt. 2019 inleddes även ett samarbete med Postnord och därefter har Tradera även inlett samarbete med DHL.

Nya förbättringar

Tradera lanserar nu en rad förbättringar för att göra frakt enklare och billigare. Samfrakt gör det enkelt att köpa flera varor från samma säljare och sedan betala en samlad frakt för hela ordern. Dessutom ökar chanserna för merförsäljning, eftersom de nya samfraktsfunktionerna gör det enkelt för köparen att hitta flera objekt från samma säljare. I den nya lösningen finns flera smarta funktioner inbyggda som förenklar kommunikationen mellan köpare och säljare kring samfrakt.

– För att möjliggöra omställningen till en cirkulär ekonomi måste det bli enkelt och billigt att skicka varor mellan privatpersoner. Därför är samfrakt ett stort steg framåt mot vår vision att driva på omställningen till cirkulär konsumtion, kommenterar Stefan Öberg vd på Tradera.

Nya förpackningar och lättare etiketthantering

Samtidigt lanseras e-handelspåsar med Traderas design, som ska förenkla arbetet med att skicka det man har sålt. Påsarna säljs i flerpack på Tradera och har dubbla förseglingstejper och går alltså att återanvända. De består av minst 80 procent återvunnen PE-plast och är tillverkade i EU av 100 procent förnybar energi. Nu drar Tradera också igång ett utökat samarbete med DB Schenker som innebär en ny möjlighet att kunna skriva ut fraktetiketter direkt hos sitt närmsta DB Schenker ombud, en funktionalitet som varit väldigt efterfrågad från Traderas användare. Detta samarbete inleds nu och kommer vara fullt fungerande på alla ombud under sommaren.

– Vi ser att den cirkulära handeln mellan privatpersoner har vuxit starkt under de senaste två åren, vilket är bra både för planeten och plånboken. Vi på DB Schenker är stolta och glada att vara med på den här resan med Tradera mot ett mer cirkulärt samhälle, med gröna, smidiga fraktlösningar, kommenterar Magnus Strand CEO på DB Schenker i Sverige.