Maria Johansson till Insitepart

Maria Johansson lämnar Mysigma och blir vd för Insitepart Solutions. Hon kommer även att ingå i koncernledningen för Insitepart med ansvar för site-driftlösningar samt expert- och projektstöd.

Maria Johansson, ny vd för Insitepart Solutions. Foto Nina Jarholt

Insitepart är en drift- och kompetenspartner inom logistik, med ett specialiserat tjänsteutbud inom lager- och terminaldrift med tillhörande stödtjänster. Bolaget grundades 2015, omsätter 400 miljoner SEK och sysselsätter omkring 900 medarbetare.

Nu rekryterar företaget Maria Johansson som vd för sitt affärsområde Solutions. Hon efterträder härmed Insiteparts medgrundare Adis Begovic som blir kvar i koncernen, men med ett ökat fokus på strategisk affärsutveckling och projekt.

Maria Johansson har en lång och gedigen bakgrund som konsult och rådgivare inom lager och distribution, varav de senaste fyra åren som managementkonsult på Mysigma.
– Vi är oerhört glada över att Maria har valt att komma till oss. Med hennes erfarenheter från att utveckla driftlösningar åt flera av de mest välkända varumärkena inom retail och e-handel kommer hon vara en värdefull tillgång för våra uppdragsgivare. Inte minst med tanke på hennes specialistkompetens inom lagerautomation, där hon kanske har den tyngsta meritförteckningen i branschen, säger Tobias Jonasson, vd och koncernchef på Insitepart.

Insitepart upplever just nu en stark tillväxt med ökade volymer från både befintliga kunder och nya uppdrag. Rekryteringen av Maria Johansson är ett led i att säkerställa rätt ledarskap och specialistkompetens för fortsatt lönsam tillväxt.
– Jag är lika glad som ödmjuk över mitt nya uppdrag. För mig är Insitepart förknippat med ett unikt erbjudande, där man i driftnära samarbeten stöttar både varuägare och logistikaktörer. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med kollegor och partners få utveckla Insiteparts roll som drift och kompetenspartner vidare, kommenterar Maria Johansson.