Logistik Överallt möter Magnus Olsson, Care of Carl

I avsnitt 24 av podcasten ”Logistik Överallt” gästas Tea Grbic och Åsa Leander av Magnus Olsson, logistikchef på Care of Carl: exklusiv e-handlare inom herrkonfektion. “För mig handlar bra logistik om den perfekta samverkan mellan människa och it/automation. Får man det och samverka, då får man till bra logistik.” säger han i podden.

E-handlaren Care of Carls sortimentet är fyllt av premiumvaror inom herrmode. Därför lägger de också stor vikt vid hög kundservice och hög igenkänning i leveransalternativen.

– Vi har en fullprisstrategi där vi i största möjliga mån säljer till fullpris och inte kampanjar, därför är det jätteviktigt för oss att vi har det där lilla extra i logistiken för att kunden ska få det precis som man vill ha det, berättar Magnus Olsson i podden.

2020 flyttade man lagret, från 5000 kvm centralt i Borås, till 10 000 kvm i Viared, i Logicenters fastighet.

– I och med att vi flyttat till ett nytt lager har vi nya möjligheter. Vi har gått från 5000 kvadrat till 10 000 kvadrat, och vi satsar bland annat på ett nytt lagerhanteringssystem, säger Magnus Olsson.

Det nya lagret har bidragit till ta logistiken till ytterligare en nivå – men det finns saker kvar att utveckla:

– Vi plockar och packar väldigt manuellt idag, och jobbar med papper och penna. det gör att personalen är hjärtat i verksamheten. Vi har inte riktigt det IT-stöd vi önskar men vi håller på att utveckla det.

I senaste avsnittet av logistikpodden Logistik Överallt rings även Anders Urhed upp för att tipsa om globala trender och logistikens framtid. Anders är Principal Advisor på ProFlow.

Följ podcasten på instagram @logistikoverallt, på Linkedin @LogistikÖverallt och där poddar finns: Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt