Trängseln i brittiska hamnar sprider sig norrut

Brittiska hamnar fortsätter lida av stor trängsel och nu har problemet spridit sig till Liverpool. Frustrationen bland transportörer växer på grund av kroniska förseningar. Situationen i hamnens terminaler 1 och 2 ska ha nått kokpunkten, enligt branschtidningen The Loadstar.

Effekterna av Brexit fortsätter skapa förseningar i Storbritanniens hamnar. Förra veckan spreds situationen till Liverpool där det ökade trycket gjorde att hamnen inte hann hantera fartygen som kom in, enligt tidningen The Loadstar.

“Det är en mardröm att försöka få ut en container ur hamnen”, skrev en transportör i ett mejl till tidningen och nämnde hur svårt det är att boka lossningsfordon. Kunder har också blivit arga när de fått betala hyra och förseningsavgifter för containrar som inte kunnat hämtas.

Ett återkommande klagomål i artikeln är att det inte finns tillräckligt många grensletruckar vid terminalerna för att serva fordonen. En skeppare berättade för tidningen att förseningarna börjat påverka hans företag.

“Och utöver det så kräver de oss på hyra och förseningsavgifter”, skrev han. Vid tillfället hade han redan förlorat några transportörer som inte var intresserade längre.

Hamnens svar är att de håller på att rekrytera 150 nya anställda, men de ger inget svar angående bristen på utrustning.