Tyskt mejeri till Nowaste Logistics i Helsingborg

Det tyska mejeriföretaget Käserei Champignon utökar sin nordiska verksamhet och väljer att låta Nowaste sköta logistiken. Företagets nordiska verksamhet kommer därmed utgå från Helsingborg.

Käserei Champignon är huvudtillverkningsföretaget i den tyska familjeägda mejerikoncernen Hofmeister Group och specialiserar sig framför allt på mjuk dessertost. I företagets portfölj återfinns varumärken som Cambozola, Montagnolo, Grand Noir, Rougette och BonFire. Produkterna riktar sig främst till dagligvaruhandeln och exporteras till 55 länder.

– Mejeriprodukter ställer generellt väldigt höga krav på hur de hanteras. Vi är därför glada över att ha funnit ett samarbete med Nowaste som ger oss en trygghet och flexibilitet att kunna fortsätta leverera med fortsatt hög kvalitet till våra kunder, kommenterar Björn Olin, vd för Käserei Champignon Nordic.

Produkterna omfattas av höga hanteringskrav enligt EU-lagstiftning, därför har logistikföretaget skapat en helhetslösning för lagring, expediering och distribution av produkterna till mejeriets kunder i Norden.

– Det är väldigt roligt och väldigt spännande att fortsätta växa inom segmentet för färskvaror och kylda livsmedel. Vi ser fram emot att göra det med Käserei Champignon som har en genuin passion för sina produkter och var de kommer ifrån gör det bara roligare, kommenterar Dragisa Jovanovic, projektledare Nowaste Logistics.