Ufku Akaltan ny chef på UPS

UPS utser Ufku Akaltan som ny chef för verksamheten i det utökade verksamhetsområdet Storbritannien, Irland, Norden och Indien. I den utökade rollen får han ansvar för att stärka handeln mellan Storbritannien och Indien.

UPS har utsett Ufku Akaltan till chef för verksamheten i Storbritannien, Irland, Norden och Indien. Han kommer leda verksamhet och tillväxtstrategier i den utökade regionen, med särskilt fokus på att stärka företagets handelsrutt mellan Storbritannien och Indien.

Han började sin karriär på UPS som praktikant 2002. Sedan dess har han arbetat sig upp i den europeiska verksamheten och bland annat varit landschef för Belgien, Nederländerna och Luxemburg, regionschef för östra Europa och senast för tillväxtmarknader, indiska subkontinenten, Mellanöstern och Afrika.

– Jag är hedrad att få leda UPS på en avgörande europeisk marknad under en så viktig tid för vårt företag. Vi investerar strategiskt i vår förmåga att expandera vårt erbjudande till våra kunder, från att öppna smarta sorteringsanläggningar till att innovera på sista milen för att främja tillväxt och minska våra koldioxidutsläpp, kommenterar Ufku Akaltan, chef för UPS UK, Irland, Norden och Indien.

Företaget har nyligen genomfört flera viktiga investeringar i kapaciteten i de aktuella regionerna. I Storbritannien har man investerat 2,5 miljoner pund i en ny sorterings- och leveransanläggning i Telford under 2023. De har också inlett ett pilotprojekt med Aurrigo där man utforskar möjligheten att använda eldrivna och självkörande godsfordon på flyghubben vid East Midlands Airport.

I Indien expanderar man för att sätta fart på den lokala tillväxten. De har öppnat en andra gateway på flygplatsen i Bengaluru samt investerat 20 miljoner dollar i ett teknologicenter för innovation.