Veidekke bygger distributionscenter åt Leröy Seafood i Kungälv

Veidekkes dotterbolag BRA (Billström, Riemer, Andersson) bygger ett nytt distributionscenter för fisk och skaldjur i Kungälv. Beställaren är Hagkroken Fastighets AB och kontraktet är värt 115 miljoner kronor.

Den nya anläggningen kommer ha en bottenplatta på 6 500 kvm, och ska stå färdig i april 2022. Tidigare i veckan samlades representanter för Leröy Seafood, Kungälvs kommun och BRA i Arntorps industriområde, cirka 25 km norr om Göteborg, för att ta det första spadetaket i projektet. 

–  Det här är en milstolpe för Leröy i Sverige. Det nya fisk- och skaldjurscentret  kommer att ge vår verksamhet ett enormt uppsving och är ett stort steg i en mer miljöeffektiv riktning, kommenterar Mattias Gunnarsson, vd Leröy Seafood AB.

Spadtaget togs gemensamt av (fr. vänster) ombudet för BRA Bygg Anders Nolander, vd för Leröy Seafood Mattias Gunnarsson, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv Miguel Odhner, och Norges ambassadör i Sverige Christian Syse. Foto Gudrun Holm.

Inuti kommer byggnaden bland annat att rymma stora ytor för portionering och packning av skaldjur.  Externt kommer byggnaden i Leröys blåvita  färger att omges av stora parkeringsplatser och grönområden. 

–  Det här är BRA:s första projekt i Kungälv och väldigt viktigt både för Kungälv, för kunden och för oss. Inom en snäv tidsram kommer vi tillsammans att skapa en fantastisk byggnad, skräddarsydd för Leröy Seafoods verksamhet, kommenterar Anders Nolander, avdelningschef på BRA Bygg.

Leröy-projektet har miljö och energieffektivitet i fokus och kommer bland annat att använda solenergi för kylning av  lagren. Byggnaden ska byggas i enlighet med det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnads nivå “silver”, som ställer krav på hantering av byggmaterial, energianvändning, ventilationssystem m.m.