Verdion anställer teknisk utvecklingschef

Den brittiska logistikfastighetsutvecklaren Verdion utökar sin nordiska satsning och rekryterar Simon Davies till teamet i Sverige. Han kommer inneha rollen som Technical Development Manager och arbeta med flera svenska utvecklingsprojekt, bland annat i Rosersberg och Jönköping.

Simon Davies tillträder rollen som Technical Development Manager på Verdion. Där kommer han arbeta med ett antal svenska projekt, inklusive Verdions utveckling av logistikanläggningar i Rosersberg och Jönköping, som innefattar en spekulativ logistikyta på drygt 33 000 kvm.

Han har varit baserad i Stockholm sedan 2013 och kommer närmats från byggkonsultföretaget Aurora, där han var projektledare och Stockholmschef. I rollen var han ansvarig för företagets Due Diligence-tjänster, främst inom logistik. Innan det arbetade han med att hjälpa arkitekt- och ingenjörskonsultföretaget SSH i sin etablering i Dubai. Han har även vana av att leda stora tekniska team genom komplexa utvecklingsprojekt för statliga förmögenhetsfonder och institutionella investerare, samt bred erfarenhet av att anpassa och utrusta byggnader åt internationella företagshyresgäster, inklusive Google och Deloitte i Sverige.

– Simon har lång global erfarenhet av utveckling och konstruktion, samt av att arbeta nära hyresgäster, finansiärer och lokala team kring utformning och leverans av högkvalitativa anläggningar. Med tanke på vår snabba utvecklingstakt här i Sverige så kommer Simon att vara avgörande för att stödja teamet att hålla programmet och upprätthålla de höga standarderna för teknisk expertis, hållbarhet och energieffektivitet som Verdion är stolta över och våra hyresgäster förväntar sig, kommenterar Mani Hemmaty, Technical Director för Verdion i Sverige.