Wihlborgs hyr ut 6 400 kvm i nytt Helsingborgslager

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat avtal med textiltillverkaren Springhill Textile om 6 400 kvm i en modern logistikanläggning som ska uppföras i södra Helsingborg. Anläggningen blir del av det växande industriområdet Hamncity.

Logistikanläggningen kommer omfatta totalt 8 700 kvm och blir den sista större byggstenen i det växande industriområdet Hamncity i södra Helsingborg. Området ligger nära hamnen och har snabb tillgång till de stora europavägarna. 6 400 kvm kommer hyras ut till Springhill Textile.

Anläggningen får en flexibel planlösning med åtta lasthus, vilket ger möjlighet för den nya hyresgästen Springhill att anpassa lokalerna efter sina behov. Byggnaden kommer certifieras enligt Miljöbyggnad silver och taket ska täckas av solceller.

– Förutom det strategiska läget och möjligheterna att utforma lokalerna för olika verksamheter är det ett trivsamt område för medarbetarna med goda kollektivtrafikförbindelser, gott om parkeringsplatser och ett bra serviceutbud. Vi ser fram emo att välkomna Springhill hit, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Uppförandet av byggnaden drar igång i början av 2023 med beräknat tillträde i december 2023.

Springhill är ett textilföretag med mångåriga rötter i Helsingborg som under varumärkena Softer days, Crossbow, Topeco, Noble House och Gripsholm säljer strumpor, underkläder och hemtextilprodukter.

– Vi ser fram emot att flytta till nya hållbara lokaler som är anpassade till hur vår verksamhet ser ut idag. Wihlborgs känns som en bra samarbetspartner för oss, kommenterar Anna Holmberg, vd för Springhill Textile.