Zalandos tredje logistikcenter i Polen öppnat

E-modisten Zalandos tredje lageretablering i Polen i Gluchów, nära Lodz, har nu slagit upp dörrarna. Tillgång till arbetskraft, bra geografiskt läge i Europa samt god infrastruktur nära viktiga motorvägar, var viktiga faktorer i valet av etableringsort.

Det nya lagret nära Lodz i Polen,drivs av DHL Supply Chain, är 130 000 kvm stort och sysselsätter 1200 personer – som på sikt kan bli 2 500 personer.

Det är Zalandos tredje Polen-lager, efter lagret i Szczecin och Olsztynek, och en pusselbit i Zalandos logistiknätverk med snart 11 logistikcenter, på fem viktiga marknader i centrala Europa.

Centret kommer serva Zalandos kunder på “alla marknader” enligt ett pressmeddelande, men särskilt dem i Polen, Tyskland, Österrike och Tjeckien. Zalando har en liknande automation och inredning som Zalandos övriga anläggningar: två fem våningar höga plocktorn med plats för flera miljoner artiklar och Optimus-sorterare.

Totalt har Zalando 24 miljoner aktiva kunder i Europa, på 17 marknader, varav Norden försörjs från logistikcentret i brunna, norr om Stockholm.